Mode

Babykleertjes kopen voor een nieuwe baby: dit moet je weten

Als je zelf een nieuwe baby verwacht dan heb je babykleertjes nodig. Ook als er een baby op komst is bij iemand die je kent, zijn deze kleertjes een ideaal cadeau wanneer het zover is. Er worden ontzettend veel kleertjes voor baby’s aangeboden in allerlei maten, met allerlei schattige accessoires, in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Alles lijkt handig, schattig en ideaal voor de nieuwe baby, maar in realiteit heb je eigenlijk erg weinig nodig. De onderstaande informatie helpt je bij het aanschaffen van nieuwe babykleertjes.

Babykleertjes in de juiste maat

Er worden babykleertjes aangeboden in maten die beginnen bij 48. Dit geeft aan hoeveel centimeter de baby is. Maat 48 is voornamelijk bedoeld voor baby’s die te vroeg worden geboren en die dus nog erg klein zijn. Als jouw baby op tijd en op gewicht ter wereld komt, dan is maat 56 een goede keuze. Baby’s groeien erg snel en het is altijd beter om de kleren wat groter te kopen. Een pasgeboren baby zal mogelijk wel in maat 50 passen, maar dan ook net en dat betekent dat deze er in een paar weken alweer is uitgegroeid. Koop je voor een pasgeboren baby van iemand anders, dan staat op het geboortekaartje vast al hoe lang de baby is. Twijfel je, kies dan voor maat 56 of zelfs 62 want baby’s groeien echt heel erg snel.

Kies voor comfort en gemak

Een pasgeboren baby heeft nog geen controle over zijn of haar spieren en beweegt constant. Handen en voeten schieten alle kanten op en dat is essentieel voor het ontwikkelen van de spieren. Het is dan ook erg belangrijk dat de babykleertjes deze bewegingen niet belemmeren. Kies altijd voor comfort, hoe schattig iets ook is. Daarnaast is het goed als de babykleertjes door de ouders gemakkelijk aan- en uit te doen zijn. Knoopjes aan de onderkant of een body die volledig kan worden geopend zijn bijzonder handig. Deze kunnen dan zonder de baby in vreemde houdingen te zetten probleemloos worden aangedaan.

Koop niet te veel

Als toekomstige ouder wil je dat je baby niet te kort komt. En dan is het gemakkelijk om te veel te kopen, vooral ook omdat babykleertjes zo schattig zijn. Je hebt echt niet meer dan 5 body’s nodig, een paar broeken, een vestje voor als het koud is en een aantal paar sokken. Een paar mutsjes zijn ook belangrijk, om het hoofd van de baby warm te houden. Je zult snel merken dat het veel gemakkelijker is om de baby een body aan te doen met lange pijpen, voetjes en mouwen, dan om deze in een korte body, een broek, sokken en een trui krijgen.

Verstandig babykleertjes inkopen

Koop dus niet te veel, kies voor comfort en wat grotere maten, want baby’s groeien snel. Wil je babykleertjes kopen als cadeau, vraag dan altijd aan de ouders of ze iets nodig hebben. Zo weet je zeker dat je iets koopt dat zal worden gebruikt en waar de baby zich goed in voelt.