De perfecte broek voor elke man

Bij het kopen van nieuwe broeken met er op veel dingen gelet worden: het model, de kleur, de type sluiting en de hoogte waarop de broek eindigt, om maar een paar voorbeelden te geven. Het belangrijkste is misschien wel hoe de broek het figuur complimenteert. Niemand wil een broek dragen die hen eigenlijk helemaal niet staat, maar hoe vind je een broek die dit niet doet? Daarvoor moet je bij deze blog zijn!

Lange broek

Het model van een broek kan iemands figuur complimenteren of juist verergeren. Het is dan toch wel belangrijk dat de broek goed zit. Een broek kan in het algemeen vier bodytypes ondersteunen: lange en korte benen en vollere of slankere lichamen.

Wanneer iemand kortere benen heeft, is het belangrijk om niet al te losse broeken te dragen. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof iemand een beetje verdrinkt in de broek. Draag in plaats daarvan broeken die strakker zitten of een straight- leg hebben. Deze laten ervoor zorgen dat de benen iets langer lijken.

Voor mensen met langere benen is straight- leg broeken ook een goed idee. Skinny jeans trekt veel aandacht naar de benen, wat niet iedereen hoeft te willen. Het draait bij hen vooral om de sluiting van de broek op de taille. Broeken die iets lager op de heupen of taille vallen, zorgen ervoor dat de benen niet lijken alsof deze eindeloos doorgaan.

Vollere lichamen doen het goed in broeken die niet al te strak zitten en die lager vallen op de taillelijn. De lijnen van het lichaam worden op deze manier iets gebroken, waardoor de outfit er vlotter uit zal zien. Bij hen is het vooral belangrijk om niet al te veel spullen in de zakken te stoppen. Deze spullen zorgen ervoor dat heupen er breder uit zullen zien, wat wordt vermeden bij een breder fysiek.

Dan zijn er nog mensen met smallere lichamen en benen. Een opgerolde broekspijp geeft de illusie dat de broek oprolt, waardoor smallere benen het oog minder trekken.

Korte broek

Nu vraag je je misschien af hoe het zit met korte broeken. De manier waarop de broek aansluit of de taille blijft eigenlijk hetzelfde. Korte broeken zijn in minder modellen te vinden, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het enige twee dingenwaar verder opgelet moet worden als het gaat om hoe de broek op het lichaam kleedt, is dat de korte broek niet te strak zit en de lengte. Te strakke broeken zitten niet lekker en zien er ook een beetje raar uit bij korte broeken. Lengtes van tot boven de knie en net over de knie worden het vaakst gezien, omdat deze het beste eruitzien. Bermuda shorts zijn goed voor te gebruiken, voor mensen die een broek tot net over de knie willen hebben. Deze zitten niet te strak en hebben ook nog eens handige zakken (die niet te vol gestopt horen te worden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *