Fashionable lifestyle

De voordelen van een glasvezel verbinding

We horen het steeds meer voorbij komen: een glasvezel verbinding. het wordt op veel reclames aangeprezen, vrienden hebben het erover en tegenwoordig biedt bijna elke provider een glasvezel abonnement aan. Maar wat is glasvezel eigenlijk precies en waarom is het tegenwoordig zo populair? In dit artikel bespreken we wat glasvezel precies is en de voordelen van een glasvezel verbinding ten opzichte van andere soorten verbindingen. 

Wat is glasvezel? 

Glasvezel is een kabel die u verbindt met de afzender van uw internet en tv. Een glasvezel kabel bestaat uit hele kleine vezels zo dun als haar. Deze vezels zijn gemaakt van glas. Vandaar ook de naam. Het glas maakt het mogelijk om op heel snel een signaal te ‘weerkaatsen’ van zender naar ontvanger. Het signaal bestaat uit zogenaamd ‘laserlicht’. Doordat de afzender dit laserlicht supersnel aan en uit zet ontstaat er een signaal die bij u aankomt als tv of internet. Op dit moment is glasvezel de snelste internet en tv verbinding op de markt. Het is ook nog eens duurzaam waardoor het de laatste tijd in populariteit enorm gestegen. 

 

De voordelen van glasvezel

 

Glasvezel heeft veel verschillende voordelen, zo is het van materiaal gemaakt wat heel lang meegaat. Dit betekend dat de kabel duurzaam is en na aanleg eigenlijk geen of weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is de verbinding de snelste die er nu op de markt verkrijgbaar is. De andere verbindingen waar u ook voor kunt kiezen zijn DSL en een reguliere kabelverbinding. Een kabelverbinding komt nog het meest vergelijkbaar met een glasvezel verbinding. Het is wel een stuk langzamer, de kwaliteit van de kabel is minder en het materiaal is anders. 

 

Kabel Internet gaat via een coaxkabel die initieel is aangelegd voor een kabel tv. De kabel in uw huis staat in directe verbinding met een hoofdcentrale. De snelheid van een kabelverbinding  ligt tussen de 25 en 500 MB’s per seconde. Waar de minimale snelheid van glasvezel begint bij 500. 

 

Nu kan dat heel theoretisch klinken, daarom zal ik het voor u vergelijken door middel van een echt scenario te schetsen. In een huishouden wordt de snelheid van het internet al traag wanneer 3 mensen het internet gebruiken, met een kabelverbinding dan. Met een glasvezelverbinding kunt u met veel meer mensen tegelijk erop zitten en hij wordt niet traag. 

 

Genoeg reden dus om voor een glasvezelverbinding te kiezen. Nu is er een grote kans dat u huis al is aangesloten op een glasvezel kabel. Dan hoeft u alleen nog een abonnement aan te sluiten bij een provider. Als u huis niet is aangesloten op een glasvezel kabel, dan kunt u het beste dit samen aan gaan leggen met uw buren waardoor het in totaal minder gaat kosten.