Dit zijn de verschillende stijlen horloges

Bent u van plan om binnenkort een nieuw horloge aan te schaffen, maar weet u nog niet zo goed naar wat voor soort horloge u op zoek bent? Wij helpen u een handje op weg!

Stijlen horloges

Er zijn verschillende stijlen horloges, en iedere stijl past ook beter bij bepaalde soort outfits. Het is daarom belangrijk om eerst te bedenken bij wat voor outfits u uw horloge veelal zal dragen, en dus naar wat voor stijl horloge u op zoek bent. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat u de stijl van het horloge ook daadwerkelijk mooi vindt. Om erachter te komen naar wat voor stijl horloge u het best op zoek kunt gaan, lichten wij de meest voorkomende soorten hieronder voor u uit.

Design horloges

Ten eerste is er het design of luxe horloge. Deze horlogestijl heeft over het algemeen een redelijk kleine, platte wijzerplaat, en een redelijk dunne band. Zeker voor een heren horloge is het design horloge over het algemeen redelijk klein, en voornamelijk ook erg fijn. Het luxe design horloge is perfect voor formele gelegenheden, en wordt dan ook veel gedragen op bijvoorbeeld formele gala’s of tijdens (casual) business events.

Klassiek

Daarnaast is er het klassieke horloge. Deze horloge soort is vaak iets minder luxe dan een design horloge, en over het algemeen net wat minder klein en fijn. Vaak bestaat de wijzerplaat uit één klok en oogt rustig, en zijn de bandjes van leer gemaakt. Ook dit horloge kunt u gemakkelijk tijdens formele events dragen, maar het is vooral ook het perfecte horloge voor casual chique gelegenheden.

horloges

Sportieve horloges

Het sportieve horloge is – zoals de naam al aangeeft – een stuk minder formeel en simpel dan het design of klassieke horloge, en is vaak een stuk groter. Sportieve horloges bestaan over het algemeen uit grote, dikke klokken, met vaak meerdere klokken in de wijzerplaat verwerkt. Daarnaast is de band over het algemeen ook vrij breed. Deze horloge wordt gezien als de perfecte horloge bij een echte casual of sport outfit, en is daarom vooral perfect om te dragen tijdens informele gelegenheden in uw vrije tijd.

Chronograaf

De chronograaf zit tussen het klassieke en sportieve horloge in, en kent dan ook veel verschillende vormen en stijlen. De chronograaf is over het algemeen groter dan het klassieke horloge, en heeft vaak ook een wat minder simpele wijzerplaat. Het is echter weer wat formeler dan een echt sportief horloge. Hierdoor kan de chronograaf niet alleen in de vrije tijd, maar ook tijdens casual chique events gedragen worden.

Nog op zoek naar een mooi horloge? Check dan eens Excluso.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *