Fashionable lifestyle

Hoe draag jij je overhemd het liefst?

Overhemden zijn populaire kledingstukken die op allerlei manieren kunnen worden gedragen. Hoe draag jij je overhemd het liefst? Met een stropdas, met opgerolde mouwen of heerlijk los? Het kan allemaal en het ligt vaak vooral aan de gelegenheid hoe het overhemd gedragen wordt.

Wanneer overhemd in je broek dragen?

Bij formele gelegenheden als een bedrijfsborrel, een etentje met collega’s, een trouwpartij of gala’s wordt het overhemd in de broek gedragen. Liefst samen met een stropdas of een strik en in sommige gevallen met manchetknopen. Ook op kantoren waarbij mannen in kostuum lopen draag je het overhemd in je broek. Hier kan de stijl al iets losser dan bij een formele gelegenheid maar netheid blijft de voorkeur hebben.

Wanneer overhemd over de broek?

Bij informele gelegenheden als vriendschappelijke borrels, een dagje uit met vrienden of familie of lekker thuis is het geen enkel probleem om het overhemd over de broek te dragen. Lekker casual en comfortabel zonder stropdas. Je kunt er in zo’n geval zelfs voor kiezen om het overhemd open te dragen over een T-shirt. Meer als een soort jasje dus. Vooral overhemden gemaakt van jeansstof of flanellen overhemden lenen zich hier uitstekend voor. Opgerolde mouwen zijn in zo’n gelegenheid ook geen enkel probleem. Ook los omgeslagen mouwen, of mouwen bevestigd aan de zogenaamde lummels die hogerop de mouw zitten genaaid zorgen voor een nonchalante en hippe look.

Wanneer draag ik een gilet over het overhemd?

Een gilet wordt gezien als onderdeel van een kostuum. Door het dragen van een gilet krijg je een formele uitstraling. Gilets worden daarom ook veelvuldig gedragen bij gelegenheden zoals bruiloften, gala’s en belangrijke zakelijke gebeurtenissen. Wanneer je een gilet draagt over een overhemd is het traditie om de onderste knoop van het gilet open te laten. Het is uiteraard belangrijk om een passend overhemd te dragen bij een kostuum met de juiste snit voor je postuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *