januaristress
Fashionable lifestyle

Januaristress

Het is weer zover, de feestdagen in december zijn voorbij en veel mensen schieten in de stress. Heb ik niet te veel gegeten, hoeveel geld heb ik eigenlijk uitgegeven zijn een aantal vragen die veel mensen zich stellen in deze maand. De bedrijven springen daar handig op in en want als je af wil vallen, gezonder wil gaan leven of meer wil gaan sporten dan heb je het voor het uitkiezen. De kortingen en welkomstcadeaus vliegen je om de oren.

Waar kunnen we uit kiezen

Het is heel verleidelijk om in te gaan op één van de vele lokkertjes die online of op tv en radio te horen en te zien zijn. Er zijn vele manieren om een paar kilootjes kwijt te raken. De maaltijdshakes of sap kuurtjes zijn onverminderd populair. Snel en makkelijk resultaat wordt beloofd en velen zullen hier de komende weken mee starten om de komende zomer weer met een droomfiguur op het strand te liggen. Om de vetrolletjes onder je kleding te verbergen kan je ook een korset kopen. Een ideale manier om met weinig inspanning er weer goed uit te zien. Ook de sportscholen zijn weer volop bezig om mensen te verleiden om weer meer te gaan bewegen en gezonder te leven. Gratis attributen of kortingen op je abonnement moeten weer velen over de streep trekken. Ook de campagnes voor het stoppen met roken of het stoppen met het gebruik van alcohol zijn weer opgestart. Dry January is met een uitzending op tv gestart. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze de hele maand januari geen alcohol drinken. Het doel is om je bewust te maken hoe je lichaam in één maand zonder alcohol zou kunnen veranderen. We hebben dus keuze genoeg op welke manier we aan de slag willen gaan. De druk van de omgeving is vaak groot om in ieder geval iets te gaan doen en veel mensen starten vol goede moed.

Meedoen of juist niet

Als je mee gaat doen is het de uitdaging om het wel vol te houden gedurende de periode die je in gedachte hebt. Als dit lukt heb je het voor jezelf goed gedaan. Er zijn ook velen die de januaristress aan zich voorbij laten gaan. Mensen die het hele jaar door gezond leven, veel bewegen en bewust met hun geld omgaan. Ook in de december maand wordt er door hen met mate genoten waardoor de januaristress aan hen voorbijgaat. Voor iedereen is er dus wel een keuze die passend is.