Fashionable lifestyle

Mason Garments: Ja!

Het schoenenmerk vinden dat precies bij jou past is best wel lasting. Natuurlijk kan je je hele leven schoenen van andere merken kopen, maar er zit een bepaalde zekerheid in weten welke merken altijd bij je passen. Voor mij is dit een merk geworden wat veel mensen niet kennen, maar wat de perfecte samenwerking is tussen kwaliteit, prijs en uniek ontwerp. Mason Garments, dames en heren.

Waar het begon

Schoenenontwerper Rendi Aditia richtte het merk op in 2012. Hij kwam als kind voor het eerst in aanraking met het bestaan van merkkleding en merkschoenen, door zijn moeder en oudere broer in de jaren 90. Als een jongen voelde Aditia al dat speciale gevoel dat je krijgt van luxueuse kleding en schoenen. Hij kreeg de droom om zelf een schoenenmerk te beginnen, een merk dat dit speciale gevoel van uniekheid uit zou dragen naar iedereen die haar schoenen kocht. Leuk weetje: het woord ‘mason’ in de naam van het merk is een verwijzing naar ‘mason ideology’, wat een zakelijk gedachtegoed is dat uitgaat van het werken met mensen die allemaal even productief zijn als jij, al is het in andere vakgebieden.

Waar we nu zijn

Zowel de Mason Garments heren als de Mason Garments dames collecties hebben aspecten die ze net eventjes buiten de rest van de schoenenwereld plaatsen: ze pakken kenmerken van schoenen die we als mainstream mooi vinden (zoals de verhoogde witte zool) en geven hier een eigen twist aan. Door een unieke mix van materialen, stijlen, kleuren en (soms aerodynamische) ontwerpen zetten ze hun eigen stempel op de wereld van de schoen. De schoenen van Mason Garments zijn wel aan de prijzige kant, dus het is een goed idee om na te denken over hoeveel geld je wilt uitgeven aan schoenen. Natuurlijk koop je een hogere kwaliteit, dus gaan ze langer mee, maar alsnog is het slim om na te denken voordat je tussen de 100 en 300 euro uitgeeft.

Mason Garments is voor mij hét merk. Ze zijn uniek met hun ontwerpen en het gebruiken van trends tot hun voordeel, zodat de schoenen die ze maken herkenbaar zijn voor ons, maar niet té bekend. Ze willen hun klanten nog altijd datzelfde speciale gevoel geven dat Aditia had voordat hij zijn merk opstartte, en ze geloven in het belang van schoenen voor het leven van een mens. Persoonlijk geloof ik ook dat een goed paar schoenen een heel verschil kan maken, dus laat maar komen die nieuwe Mason Garments lijn!