Fashionable lifestyle

Oefenbroekjes; Wat zijn het?

Een oefenbroekje, ook wel een oefenbroekje, is een broekje dat wordt gebruikt voor kinderen die zo goed als zindelijk zijn. Kinderen die zindelijk zijn, doen hun behoeftes op de wc, maar laten voor het toiletbezoekje vaak al enkele druppels los. Deze druppels worden niet opgevangen door een normale onderbroek, maar wel door een oefenbroekje. Op deze manier wordt de kleding van het kind niet nat. Pas wel op: een oefenbroekjeis geen luier en is dus niet in staat om veel plas te absorberen.

Alle voordelen op een rijtje

Zo’n oefenbroekje brengt verschillende voordelen met zich mee, hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

1. Zoals net al gezegd, vangt een oefenbroekje niet enorm veel plas op, maar wel een beetje. Een voordeel van een trainersbroekje ten opzichte van een normale onderbroek is dus dat de kleding van je kindje niet voortdurend nat wordt.
2. Een andere voordeel van een oefenbroekje is het feit dat hij uitwisbaar is. Hierdoor heb je geen last van veel afval. Dit maakt oefenbroekje dus niet slecht voor het milieu.
3. Niet alleen zindelijke kinderen kunnen oefenbroekjes gebruiken, maar ook kinderen die nog niet helemaal zindelijk zijn. Door de oefenbroekjes zullen de kinderen sneller zindelijk worden. Dit komt doordat deze broekjes immers niet zo veel vocht absorberen. Hierdoor worden de billetjes van het kindje natter dan wanneer hij bijvoorbeeld een luier draagt. Kinderen houden niet van dit natte gevoel en zullen dit proberen te voorkomen. Hierdoor wordt het kindje dus sneller zindelijk door een trainersbroekje.

Waar je ze kunt kopen

De oefenbroekjes zijn in verschillende winkels te koop. Zo worden ze verkocht in de Hema, Action, Zeeman en de Kruidvat. Afgezien van deze winkels, zijn de oefenbroekjes ook op een andere manier te verkrijgen, namelijk op webshops.