Top drie cadeau tips voor partner!

Kleding opkoper

De verjaardag van je partner is ieder jaar opnieuw een spannend moment. Dat hij of zei jarig is, is natuurlijk hartstikke leuk. Maar als partner zijnde komt er altijd net iets meer bij zo’n verjaardag kijken.

Een cadeau voor je partner kopen voelt namelijk vaak als ultieme relatie test. Vaak kom je gedurende het jaar op duizend cadeau ideeën, maar als het eenmaal tijd is om daadwerkelijk een cadeau te kopen heb je geen idee. Heb je zijn of haar al dan niet subtiele cadeau hints wel goed begrepen? Betekent zeggen dat je dat “echt niet zou durven vragen”, dat je het écht te duur vindt en niet hoeft te hebben? Of moet ik toch maar diep in mijn portemonnee graaien omdat je me anders zuinig gaat noemen? Ben je echt niet materieel ingesteld, of sla ik met een romantisch uitgezette wandeling toch de plank mis?

Dit soort vraagstukken kwellen mij ieder jaar weer. Daarom dacht ik eens rond te vragen bij vrienden, wat het leukste cadeau is dat zij van hun partners hebben gekregen. Opvallend: cadeaus met een personal touch zijn favoriet!

Cadeautip nummer 1

Heeft je vriend of vriendin maar een saai telefoonhoesje, of eentje die bijna van ellende uit elkaar valt? Dan is een eigen telefoonhoesje maken een goed cadeau! Op internet is dit eenvoudig te regelen, en vaak kan je online eenvoudig foto’s uploaden. Zelf ben ik wel ervaren met grafisch ontwerp. Ik ga dus een goedkoop iphone hoesje ontwerpen voor mijn vriend, een design dat helemaal past bij zijn stijl.

Cadeautip nummer 2

De tweede favoriete keuze van veel vrienden  blijkt een waardevolle cliché: het fotolijstje! In het lijstje zit een leuk kiekje van jullie twee, misschien van een reis of een ander bijzonder moment. Achter op de foto staat de datum geschreven en vertel je waarom de herinnering jou zo dierbaar is. In woorden, of misschien met een gedichtje. Leef je uit! En natuurlijk kies je niet voor een standaard fotolijstje van de IKEA, maar ga je op jacht naar iets speciaals wat je graag op je bureau zet. Een trendy designer lampje, of juist een lief lijstje uit de kringloopwinkel. Een foto album is ook een goede optie, maar let er dan wel op dat je hem zelf in elkaar knutselt, en niet online samen stelt. Juist door het met de hand te schrijven en plakken maak je een boek persoonlijk.

Cadeautip nummer 3

De laatste tip is kort maar krachtig: het gaat er niet om wát je doet, maar hoe je het brengt. Dat kan zijn door een spectaculaire verpakking, een lange speurtocht in huis naar het cadeau toe of misschien wel een rare videoboodschap. Zorg voor een verrassingseffect!