Mode

Trouwpakken kopen?

Wordt het tijd om trouwpakken te gaan kopen? Het moment dat jij en de liefde van je leven gaan trouwen is natuurlijk prachtig. Op deze dag wil je er graag op je allerbest uitzien. Zo kun je nog een lange tijd met een glimlach terugkijken naar de foto’s die gemaakt worden. Het is wel goed om te weten dat je pakken in allerlei soorten en maten hebt. Het is dan ook niet eenvoudig om een goed trouwpak te kiezen. Bovendien kun je beter geen overhaaste beslissingen maken. Als één detail verkeerd is, kan dit namelijk al ten koste gaan van het totaalplaatje. 

Wordt het tijd om trouwpakken te gaan bekijken? Dan hebben we hieronder voor je opgesomd waar je op moet letten. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om een pak te kiezen dat je goed zal staan.

De details van de trouwpakken zijn niet onbelangrijk

Wie een trouwpak kiest, zal zich meestal niet al te veel bezighouden met de details. Dat is echter wel aan te raden, omdat juist de details veel invloed hebben op de uitstraling. Plaatsje een knoopje hoger of lager, dan kan dit je bijvoorbeeld langer of korter doen lijken. Ook de lengte van het jasje kan je langer doen lijken, net als dat de schoudervulling je gespierder doet lijken. Wanneer je al iets gespierder bent, is de schoudervulling vaak weer overbodig. De details bepalen dus grotendeels de uitstraling van het pak. Wat voor details je het best kunt kiezen, is weer sterk afhankelijk van je lichaamsvorm.

De kleuren waaruit je kunt kiezen

Voorheen was het vrij gebruikelijk dat je als man in het zwart trouwde. Tegenwoordig is dat allang niet meer het geval. Een trouwpak in het groen of een blauw trouwpak is bijvoorbeeld helemaal niet meer zo ongebruikelijk. Vind je zwart maar saai of trouw je graag in je lievelingskleur? Dan is het zeker geen slecht idee om de mogelijkheden eens te overleggen met een specialist. Het is je speciale dag, dus ga goed na wat jij graag wilt! Toch is het ook niet onverstandig om naar het advies van een specialist te luisteren. Hij of zij weet namelijk het allerbest wat je wel of niet staat.

Kies een pak dat goed bij je lichaamsvorm past

Ben je verschillende trouwpakken aan het vergelijken? Dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je eigen lichaamsvorm. Kies bijvoorbeeld niet voor een te strak pak. Houd er rekening mee dat het pak veel invloed kan hebben op hoe je lichaam eruit komt te zien. Wanneer je wat voller bent, kan een mooi trouwpak je bijvoorbeeld slanker doen lijken. 

Zo beoordeel je of de trouwpakken goed zitten

Hoe je weet of de trouwpakken goed zitten? Om te beginnen is het belangrijk dat je je borstzak gemakkelijk dicht kunt knopen. De stof mag bijvoorbeeld niet te strak zitten. Andersom moet het pak ook niet te los vallen. Laat je je armen langs het pak hangen, dan moet je de onderkant van het jasje nog kunnen pakken. Anders is de jas te lang. Uiteraard kan een specialist je het best adviseren.