Mode

Voor elke sport de juiste sportschoen

Begon jij dit jaar vol goede moed om van die extra kilo’s af te komen? Maar kom je nu tot de conclusie dat dit toch niet helemaal gelukt is en de volgende lading kerstkilo’s alweer in het verschiet liggen? Ach, dat overkomt de beste. Wat in mijn ogen de beste remedie is voor een nieuwe dosis motivatie: schoenen.

Sportschoenen voor hardlopen

Voor hardlopen is het zeer belangrijk dat je schokbestendige schoenen draagt. Bij het hardlopen zet je namelijk behoorlijk wat belasting op je knieën en je voeten. Je kunt dan ook beter niet zomaar met platte schoenen kilometers gaan maken. Voorkom dus blessures en trek een stel mooie hardloopschoenen aan. De zolen van hardloop schoenen zijn wat dikker en vormen zich goed in de bal van je voet, zodat je als het ware de natuurlijke bolling van je voeten ondersteunt. Op de sportschoenen staat vaak aangegeven of ze geschikt zijn voor het hardlopen. Probeer de schoenen altijd eerst uit en kijk of je tenen niet te dicht tegen de neus van de schoen aanzitten. Bij hardloopschoenen heb je namelijk het liefst dat de schoenen strak om je voet heen aansluiten maar nog wel wat ruimte over laat in de neus van de schoen.

Tennisschoenen

Wil je gaan beginnen met tennis? Ook dan is het van belang dat je de juiste schoenen om je voeten hebt. Het is een beetje afhankelijk van de grond waar je op speelt maar je zal veelal speciale tennisschoenen nodig hebben. Tennissen op hard court, gras en gravel vraagt namelijk om een ander type schoen. Bij grasvelden kun je beter een tennisschoen nemen met wat meer grip en bij hardcourt juist wat zachtere zolen. De tennisschoenen moeten ten alle tijden comfortabel en stabiel zijn. Je maakt bij tennis snelle en zijwaartse bewegingen, waardoor je aan de zijkant van de tennisschoenen extra ondersteuning nodig hebt. Dit zorgt ook voor meer evenwicht. Tot slot is het ook bij de tennisschoenen belangrijk dat ze schokken dempen. Zo kun je zorgeloos rond rennen op het tennisveld.

Fitness schoenen

Over schoenen voor in de sportschool hoor je eigenlijk verschillende dingen. De meeste winkels zullen je vertellen dat je comfortabele sportschoenen nodig hebt die je vooral stabiliteit geven. Soms hoor je dat je het beste op platte schoenen kunt sporten. Weer anderen zijn er zelfs van overtuigd dat je maar gewoon beter op blote voeten kunt gaan. Nou doe je in de sportschool ook diverse soorten trainingen, waardoor je schoenkeuze een beetje afhankelijk is van het type work-out. De meeste sportschoenen dames zijn echter best geschikt voor een dagje sportschool.

Zelf haal ik mijn sportschoenen bij Vamos schoenen. Niet alleen voor sportschoenen, maar ook voor lekkere pantoffels of instappers heren kun je goed terecht bij deze webwinkel. Hopelijk heb je wat aan deze tips en ga jij met nieuwe sportschoenen weer gemotiveerd sporten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *