Wat je nog niet wist over bamboe

bamboosa

Bamboe is nog relatief onbekend bij het publiek. Toch zijn de mensen die hebben gehoord over de mogelijkheden van bamboe razend enthousiast. Het is tijd dat meer mensen erachter komen wat de mogelijkheden met bamboe zijn. Een tipje van de sluier: die zijn vrijwel oneindig. Omdat er zoveel met bamboe te doen en maken valt, lees je hieronder 5 dingen die je nog niet wist over bamboe.

Kleding

Als je nog nooit hebt gehoord van kleding of textiel dat gemaakt is van bamboe, zou je niet zo snel denken aan bamboe als materiaal. Bamboe wordt steeds meer gebruikt om materialen als katoen en polyester te vervangen. Sterker nog, het is misschien wel het beste materiaal voor kleding en textiel, omdat het je warm houdt in de winter en koel houdt in de zomer. Hoe ideaal is dat? De bamboe sokken van Bamboosa is een mooi voorbeeld hiervan.

Kleding dat wordt gemaakt van bamboe varieert enorm. Zoals we al noemden wordt er van bamboe sokken gemaakt. Daarnaast worden shirts, hemden, onderbroeken, handdoeken en veel meer. Kleding van bamboe erg luchtig, irriteert de huid niet en vocht zoals zweet wordt minder snel opgenomen, waardoor je lang fris blijft.

Waarom bamboe gebruiken?

Je zult je vast afvragen waarom kleding van bamboe wordt gemaakt in plaats van andere materialen zoals we gewend zijn. Kleding van bamboe is erg duurzaam en goed voor het milieu in vergelijking met andere materialen. Dit komt omdat het verkrijgen van bamboe zeer milieuvriendelijk gebeurt. Bamboe kan snel worden gekapt in vergelijking met hout of andere materialen. Daarnaast is het zo dat de ongekapte delen van bamboe gewoon weer verder groeien. 

Er kunnen veel verschillende producten, naast kleding en textiel, worden gemaakt van bamboe. Denk aan horloges, zonnebrillen, pennen, jaloezieën, tandenborstels en nog veel meer.

Milieu

Een belangrijke ontwikkeling is bamboe voor het milieu kunnen we dus stellen. De groei van de plant is snel, het milieu wordt niet belast met pesticiden en er is weinig water nodig. Hierdoor is bamboe op de lange termijn niet alleen handig, maar ook zeer goed voor het milieu in tegenstelling tot de grondstoffen en materialen die we hedendaags allemaal gebruiken bij het produceren van kleding, accessoires en andere producten die te maken zijn met bamboe.