Zo houd je leren handschoenen voor dames het langst mooi

handschoen

Leren handschoenen staan bekend om hun lange levensduur, maar hoe kan je jouw klassieke leren handschoenen voor dames nou het langste mooi houden? Hieronder volgen tips om slijtage, uitdrogen en uittrekken te voorkomen.

Juiste maat kopen

Het is ontzettend belangrijk om de juiste maat leren handschoenen te kopen, leren handschoenen vormen zich immers naar je hand. Om je maat te bepalen kan je je hand opmeten of naar een winkel gespecialiseerd in leren handschoenen gaan. Zelf je maat opmeten doe je door met een meetlint rondom je hand, één centimeter vanaf je knokkels te meten zonder je duim mee te nemen. De omtrek van je hand in centimeters kun je opzoeken op internet in een maattabel voor handschoenen om zo je handschoenen maat af te lezen. Indien je tussen twee maten in zit is het handig om een maat groter te pakken.

Leren handschoenen mogen nooit te strak zitten, hierdoor zal de bloedsomloop afgekneld worden wat zorgt voor koude handen. Ook mogen ze niet te los zitten omdat dan de warmte verloren gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je je vingers nog makkelijk moet kunnen bewegen.

Leren handschoenen wassen

Wanneer de leren handschoenen vies zijn geworden kan je ze het beste wassen terwijl je ze nog draagt. Het wassen doe je door je handen te wassen in een sopje van warm water met handzeep voor gevoelige huid. Spoel je handen na het wassen af onder de kraan, maar zorg er voor dat de handschoenen nog niet helemaal uitgespoeld zijn. Indien je dit wel doet gaat de beschermlaag namelijk weg.

Leren handschoenen dames

Leren handschoenen drogen

Leren handschoenen kan je het beste aan de lucht laten drogen op een kapstokhaakje of ondersteboven in plaats van op de verwarming. Als de handschoenen weer droog zijn wrijf je ze zacht tussen je vingertoppen of maak je ze iets soepeler met wat leervet.

Handschoenen aan- en uittrekken

Door de handschoenen op een voorzichtige manier aan- en uit te trekken voorkom je slijtage. Let bij het aantrekken op dat de boord omgerold is en je de handschoen voorzichtig over de hand trekt. Zo sluit de handschoen goed aan, ook bij de vingers. Om de handschoen weer uit te trekken trek je voorzichtig aan het topje van iedere vinger, inclusief de duim, zodat de handschoen soepel over je hand kan glijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *